MEGA OPRUIMING: clip-ho riempjes zonder gesp voor 1euro
op=op

Rekenen en beelddenken

Beelddenker rekenmateriaal. Spelenderwijs en ervarend vaardigheden leren die belangrijk zijn voor het rekenen. Toys42hands heeft heel veel verschillende rekenspellen en beelddenker materiaal voor thuis en in de klas, voor kleine en grote kinderen

Sorteren op

Beelddenker en rekenen? Rekenspellen vind je bij Toys42hands

Getalbegrip
Voordat een kind kan leren rekenen is het belangrijk dan het inzicht krijgt in aantallen, de bijbehorende symbolen (cijfers) en begrippen als: groter, kleiner, meer, minder, meest, evenveel. Door te spelen met sorteer- en cijfermaterialen leert het kind spelenderwijs hiermee op te gaan en de basis te leggen voor optellen/aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Automatiseren
Veel kinderen blijven lang hun vingers gebruiken om sommen mee uit te rekenen, of blijven de uitkomsten van de tafels berekenen. Ze hebben moeite met automatiseren en het gebruik leren maken van clusters als 5,10 en 100. Een honderdveld kan helpen om eerder verbanden en patronen te gaan zien, waardoor uitkomsten van sommen en tafels eerder worden geautomatiseerd.

Rekeninzicht
Door daadwerkelijk iets te kunnen delen is het makkelijker inzicht te krijgen in wat deelsommen nu eigenlijk precies inhouden. Toys42hands heeft diverse materialen voor zowel jonge als oudere kinderen om het delen mee te oefenen zoals deelblokjes en breukenpizza’s.

star trash out check cart down facebook heart heart-filled instagram left mail phone pinterest plus right search twitter up youtube