Over ons


Hallo,

ik ben Tanja. :) In 2005 begint het verhaal van mijn webshop. Nadat ons eerste dochter drie jaar daarvoor geboren is met een motorische beperking door een vroeg geboorte (hemiparese). Dit houdt in dat ze haar rechterkant niet zo kan gebruiken als wij. Hier begon voor mij de zoektocht naar stimulerend speelgoed. Toen, nog zonder webshops, betekende dat folders in de gaten houden en stad en land afreizen, als ik weer eens tip kreeg.
Het idee voor een webshop ontstond uit een lijst die ik begonnen was met tweehandig stimulerend speelgoed. Ik had inmiddels ontslag genomen bij de bank waar ik werkte om helemaal thuis te kunnen zijn bij ons meisje, maar ik wilde daarnaast nog wel iets doen. Een webshop leek ons ideaal. Het idee was toen nog erg onbekend en de reacties waren daardoor in het begin ook nog terughoudend.
 
Er is sindsdien veel verandert. Winkelen via webshops is de normaalste zaak van de wereld geworden. Ons gezin is uitgebreid met een drieling en wij zijn van Groningen verhuisd naar het rustige Zuidlaren.
Maar er is ook veel hetzelfde beleven. Het concept van de webshop is door al die jaren heen nog steeds hetzelfde.
 
Het concept (tekst uit de eerste website van Toys42hands)
Speelgoed, waarmee uw kind spelenderwijs leert en gestimuleerd wordt beide handen te gebruiken. Het gaat hierbij niet om speciaal speelgoed maar om die artikelen uit het reguliere speelgoedaanbod, die de toegevoegde waarde hebben dat ze motoriek en tweehandigheid kunnen bevorderen. “
 
“Motoriek stimulerend speelgoed” was een begrip dat nog niet zo bekend was. Inmiddels is spelenderwijs leren bij jonge kinderen en bewegend leren voor basisschoolkinderen niet meer weg te denken. Er is een bewustzijn ontstaan dat heel waardevol is. 
 
Mijn webshop heeft inmiddels zijn derde “jasje” met een professionele uitstraling waarvoor wij bewust gekozen hebben. Ik moet dan ook nog altijd grinniken als “ik” met “jullie” aangesproken wordt, klanten zijn vaak in de veronderstelling dat wij een grote webshop zijn. De reacties zijn dan ook altijd erg leuk als ik vertel dat ik alles nog steeds zelf doe: klantencontact, inkoop, verkoop, social media en af en toe een stand op een congres.
 
Het assortiment is aan de ene kant verandert, aan de andere kant ook weer niet. Er zijn in de loop der jaren zo veel leuke dingen bij gekomen, ik blijf op zoek naar geschikt speelgoed, inmiddels niet alleen meer voor de tweehandigheid, maar ook juist eenhandig stimulerend (om gericht te kunnen oefenen). Ook de grove motoriek voor evenwicht en balans zijn er als belangrijke pijler snel bij gekomen. Daarnaast is sensomotoriek in mijn webshop een nieuwere term, dat speelgoed bevordert de ontwikkeling van de zintuigen en hun samenwerking. Maar ook logopedisch materiaal, schoolbenodigdheden en coaching hulpmiddelen kun je bij mij vinden.  Alles onder de grote noemer “de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren en bevorderen”. 
 
Ben jij nu op zoek naar speciaal speelgoed en kun je ook met dit enorme aanbod van tegenwoordig niets vinden? Dan help ik graag zoeken. Naast het inmiddels vrij grote aanbod van ruim 1000 artikelen in mijn webshop heb ik talloze gidsen en leveranciers achter de hand met een eindeloos groot aanbod. Het zou ook niet voor het eerst zijn, dat op deze manier een nieuw artikel in mijn webshop terecht komt. 
 
Wil je op de hoogte blijven van nieuw speelgoed, giveaway acties en andere ontwikkelingen volg mij dan op instagram en/of facebook. Op deze twee social media kanalen ben ik vrij actief. Ik geniet hier van het contact met klanten, die ik anders toch soms wel mis in mijn niet fysieke winkel. Dankbaar ben ik ook altijd voor feedback en productbeoordelingen. Dan is het voor mij altijd net een beetje als of je in de winkel terugkomt om te vertellen hoe het speelgoed bevalt. Heerlijk is dat! Het geeft mijn webshop net dat beetje persoonlijkheid dat op internet soms mist.

Veel winkel- en speelplezier gewenst.

Tanja

star trash out check cart down facebook heart heart-filled instagram left mail phone pinterest plus right search twitter up youtube