Wikki stix, motoriek en sensomotorek knutselmateriaal om tot rust te komen

22 Nov, 2019 8

Wikki Stix, nieuw in mijn assortiment

Maar in Amerika, waar ze ook gemaakt worden, als sinds bijna 30 jaar in gebruik in scholen, bij therapeuten en thuis. Soms zit het in de eenvoud. Wikki Stix zijn kleine dunne garenstukken met een dun lage wax – gewaxt garen.

Succes

De veelzijdigheid en het sensomotorisch andere dan anders materiaal maakt van deze kleine handzame draadjes een succes.

Veelzijdigheid

In de klas als leermiddel, onderweg met kinderen als schoon en handig speelmateriaal. Maar ook als alternatief voor potloden en waskrijtjes is dit altijd handig om bij de hand te hebben. Ook als creatief knutselmateriaal voor kunst of handwerk opdrachten eens wat anders. Dat soort opdrachten stimuleren altijd de fijne motoriek. Het bijzondere: ze plakken zonder lijm, een lichte druk met de vingertop is genoeg.

Sensomotoriek – rustige tactiele kwaliteit

En juist deze lichte druk met de vingertop, daar zit het hem in.
De zintuigen ( in dit geval: voelen) betrekken bij bewegingsoefeningen (in dit geval: knutselen). Dat is sensomotoriek!
Laat kinderen ervaringen opdoen door verschillen materialen aan te bieden. De Wikki Stix zijn hard, maar door het wax wel druk baar, ruw, maar toch ook warm en zacht door het was, buigbaar en toch ook stevig. Weer een typisch voorbeeld van iets wat je moet ervaren en niet kunt uitleggen.
Een uniek product!


Duurzaam

Wikki stix zijn duurzaam. Ze kunnen telkens opnieuw recht getrokken en opnieuw gebruikt worden.
Geproduceerd in Amerika door een klein bedrijf, gemaakt van handbreigaren en omhuld met een dun laag niet-giftig was van voedingswaarde, dat soort dat wordt gebruikt in kauwgom en lippenstift.

Ervaring

Oefentherapeut Marieke heeft al jarenlang ervaring met het werken met Wikki Stix en is grote fan. Laat je inspireren hoe je de Wikki Stix kunt gebruiken bij de motorische ontwikkeling, sensorische informatieverwerking en zintuigelijke prikkelverwerking en natuurlijk als knutselmateriaal.

Bestellen

In de webshop zijn verschillende setje te bestellen, van starter- of testsetjes tot uitgebreide sets met oefenboeken. Telkens wordt er ook weer aangevuld met nieuwe setjes uit Amerika. Dus kom een kijken, uitproberen en berichten wat je ervan vind. Marieke en ik zijn benieuwld na jou ervaring.

Toys42hands