MadMattr trekklei - wat vinden jullie ervan?

21 Oct, 2016 5

madmattr-trekklei-collageIk vroeg aan klanten die MadMattr trekklei gekocht hebben wat ze ervan vinden. De fotoseries heb ik met onze eigen kinderen gemaakt.
Lees met mij mee:

Alice kocht de klei voor haar nichtje, maar heeft zelf ook een pakje gehouden:
"Toevallig heb ik zelf ook een zakje voor hier achtergehouden voor als mijn nichtje langskomt: ze is er helemaal weg van en kan er uren zoet mee zijn. Als volwassene vind ik het ook leuk speelgoed hoor: dat verschil tussen stevig en echt zandachtig is heel apart en verslavend om mee te spelen ;)"

Kinderfysiotherapeut Angeline is er weg van:
"Ik kan er kort over zijn: het is een absolute tophit in mijn praktijk, zowel voor de ouders als de kinderen.
Ik behandel overwegend kinderen met leer- en gedragsproblemen, en ze vinden het eigenlijk allemaal heel lekker spul; een aantal heeft het inmiddels zelf aangeschaft. De klei neemt heel lekker de temperatuur van je handen aan, het voelt lekker en er blijven geen korreltjes achter op je handen (in mijn doelgroep heel belangrijk). En het is heel mooi om naar te kijken.
Kortom, ik ben er blij mee."

Cindy kocht de trekklei voor haar dochter van 4 jaar:
"Het is super leuk, het droogt niet uit en je kan er allerlei dingen mee doen. Mijn dochtertje van 4 jaar is er dol op, ze speelt er bijna dagelijks mee."

madmattr-kleien-collageEline vindt het wat tegenvallen:
"Ik vind het persoonlijk wat tegenvallen. Je kunt er niks echt mee kleien. Het valt te snel uit elkaar. Een armpje van een poppetje valt er bijvoorbeeld vanaf. Een slang is wel mogelijk maar die trek je snel uit elkaar en dan "verzand" de klei. Leuk om mee te friemelen maar niet om te kleien. Het ligt daarom hier in de kast. Maar leuk om eens te proberen. Zal er alleen geen andere kleuren meer bij bestellen."

Willemijn vindt het prima klei maar moet wel stofzuigen na het kleien:
"De trekklei bevalt prima, mooi dat het niet plakt en zeker fijn dat het niet uitdroogt! Wel staat er bij dat het niet kruimelt maar dat is wel zo. Niet hinderlijk hoor maar ik vind toch veel kleine stukjes op de grond als er gekleid is?"

Dayenne en haar verstandelijk beperkte zoon vinden het een aanrader:
"Mijn zoon speelt er graag mee. Hij heeft een verstandelijke beperking en is heel erg van de tast. Het heeft wel iets weg van Kinetic Sand, daar speelt hij ook graag mee.
Mijn jongste zoon speelt dan liever met 'echte' klei.
Ik vind het zeker een aanrader!"

Martine vind het het woordje klei misschien wat verwarrend. Het is geen klei, eerder plakzand:
"Bij ons wordt er wel mee gespeeld hoor! Het is denk ik hetzelfde als bubber.
Mijn zoontje is vooral bezig met kralen erin verstoppen en weer vinden. Mijn dochter vindt vooral het snijden erin leuk. Wij zijn er tevreden mee."

Onderwijsassistent Tijn legt uit dat de handfuncties er goed mee geoefend kunnen worden:
"Wat ik opmerk bij dit product is dat het heel anders werkt dan klei. Het vastplakken van losse stukken aan elkaar is niet zoals werken met klei. Je hebt andere vaardigheden nodig om dit als klei te hanteren. Zoals heel rustig en zacht vastpakken van het product. Daardoor kun je het goed uit elkaar laten zakken / uit elkaar trekken. Je kunt er aparte vormen van maken en goed voor een kind om te leren zijn knijp/ trekfunctie in hun handen te leren herkennen en toe te passen.
Al met al een leuk en leerzaam product maar heel anders dan klei. Hoop dat je hier iets mee kunt."

Toys42hands