Het Honderdveld Pop It als Geheime Wapen!

11 Jul, 2023 22

Een telraam is een handig hulpmiddel dat gebruikt kan worden in het rekenonderwijs voor groep 3 en 4 om kinderen te helpen bij het begrijpen en visualiseren van getallen en het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. De 10x10 Pop It is een superleuke aanvulling op het telraam. Kinderen kennen de Pop It als fidget en zullen verbaasd zijn als hij in de rekenles aan bod komt en ze mogen poppen.

 • Getallen visualiseren Een 10×10 Pop It helpt kinderen om getallen te visualiseren. Ze kunnen net zoveel bubbles poppen om het aantal te tonen dat ze willen representeren. Bijvoorbeeld, om het getal 6 te laten zien, poppen ze zes bubbles. De kleur en volgorde maken niet uit, als er maar 6 stuks zijn.
 • Tellen Kinderen kunnen de Pop It gebruiken om te tellen. Ze poppen een bubble terwijl ze hardop tellen. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van de telvaardigheid en het begrip van de telvolgorde.
 • Optellen Met behulp van deze 10×10 Pop It kunnen kinderen ook eenvoudige optel- en aftreksommen oefenen. Bijvoorbeeld, om de som 3 + 2 uit te voeren, poppen ze eerst twee bobbels en vervolgens nog drie stuks. In totaal zijn het er dan vijf stuks.
 • Patroonherkenning en groepering De Pop It helpt kinderen ook bij het ontwikkelen van patroonherkenning en begrip van groepering. Door bijvoorbeeld een groep van drie bubbles op elke rij te poppen, kunnen ze zien dat drie groepjes van drie samen negen vormen. Dit helpt hen het concept van vermenigvuldiging en groepering te begrijpen.
 • Automatiseren Met de dobbelsteen gooien en zoveel ogen weg drukken. Ook bijvoorbeeld met een dobbelsteen waar cijfers op staan.

Pop It Honderdveld en Dobbelplezier: Leerzame Rekenspellen met Kleurendobbelstenen

Het honderdveld van Pop It bestaat uit vijf kleuren, elk goed voor 20 vakken. De stille foamdobbelstenen zijn verkrijgbaar in bijpassende kleuren. Hier zijn enkele rekenspellen die je kunt spelen:

 • Kies twee kleuren en dobbel, maak vervolgens een optelsom of tafelsom en plop het juiste aantal vakken.
 • Gooi alle dobbelstenen een keer en kijk welke kleur wint door de bijbehorende kleuren te ploppen en te zien welke er het meest zijn.
 • Speel met meerdere kinderen, waarbij elk kind een kleurendobbelsteen heeft. Gooi om de beurt en kijk wie als eerste 20 vakken vult.
 • Speel een coöperatief spel waarbij de kleuren winnen, niet de kinderen. Dus gooi, plop en kijk welke kleur als eerste 20 vakken vult.
 • Spiegelbeeld: Gooi twee dobbelstenen. Plop eerst het ene getal en daarna het andere getal in spiegelbeeld op het honderdveld. Bijvoorbeeld, als je 5 en 3 gooit, plop dan eerst 5 vakjes en daarna 3 vakjes en dan nog een keer 3 vakjes en 5 vakjes.
 

Dobbelplezier en Rekenavonturen: Ontdek de Magie van de Dubbele Dobbelsteen en het Pop It Honderdveld

Een Dubbelzijdige Dobbelsteen in een Dubbelzijdige Dobbelsteen: Eindeloos Speelplezier en Rekenpret!
Kinderen kunnen hun eigen spellen bedenken en in de klas kunnen er leuke rekenspellen worden gespeeld. Optellen, aftrekken, de tafels leren en nog veel meer. Dit alles kan worden gecombineerd met een Pop It Honderdveld, waar altijd 20 bubbels in één kleur te vinden zijn.

Hier zijn twee ideeën om mee te beginnen:

 • Tel de twee getallen van de dobbelsteen bij elkaar op en plop het overeenkomstige aantal vakjes.
 • Plop eerst een getal en daarna het andere getal.
 • Groter-kleiner: Gooi de dobbelstenen en vergelijk de twee getallen. Plop het overeenkomstige aantal vakjes op het honderdveld voor het grotere getal.
 • Speel tegen een vriend. Gooi beide een dobbelsteen en tel de getallen bij elkaar op. Plop het overeenkomstige aantal vakjes voordat je tegenstander dat kan doen. Met deze 20 x 20 dobbesteen is het fijn als ieder speler zijn eigen honderder pop it heeft. Wie als eerste de 100 vol heeft wint.

Conclusie

Experimenteer en verzin je eigen variaties op deze spellen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van het spelen met de Dubbelzijdige Dobbelsteen en het Pop It Honderdveld een avontuur vol plezier en leerzaamheid!

Toys42hands