MEGA OPRUIMING: 80% korting op alle OP=OP aanbiedingen
(niet tot 80% maar gewoon ECHT 80% korting)

Lemniscaat met binnenbaan

Lemniscaat met binnenbaan

3 beoordelingen

De liggende acht, ook wel lemniscaat, luie acht en Tibetaanse Acht genoemd: Het is een oneindige beweging, zonder begin en einde. Je houdt de liggende acht met beide handen vast. Zo wordt de samenwerking van de handen getraind, maar ook de samenwerking van de twee hersenhelften. Dit is gebaseerd op inzichten van o.a. de kinesiologie.
Dat heeft positieve uitwerkingen op het concentratievermogen, de emotionele balans en het automatiseren. Beweeg het spel met zachte bewegingen van voor naar achter en van links naar rechts zodat de kogel de weg volgt zonder er af te vallen.Laat een knikker rollen langs de spoor en volg deze met je ogen, zonder je hoofd te bewegen. Dit is een goede oefening die er toe bijdraagt dat beide hersenhelften beter gaan samenwerken (congruent worden). Deze oefening biedt ondersteuning bij o.a. dyslexie, posttraumatische stressstoornissen (PTSS) en diverse andere klachten op het gebied van de hersenfunctionaliteit.
Je kunt deze acht ook voor je op de tafel leggen en de knikker met de vinger zachtjes in de rondjes duwen. Als de acht recht voor de lichaam ligt wordt zo de middellijn gekruist.  
Binnen in de lussen zit nog een extra baan waarmee nog een extra spel aan toe gevoegd is. De bal rollt dan het rondje binnen in wat een fascinerende effect geeft.
De kuiltjes om de twee knikkers te bewaren zijn onzichtbaar magnetisch, zo dat de ballen op hun plek gehouden worden.
 

Tweehandig
Beweging
Oog-handcoördinatie
Duurzaam

€ 52,95 Exclusief verzendkosten
Wensenlijstje
 • Binnen 14 dagen nog niet tevreden? Geld terug.
 • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 100,-
 • Veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of bankoverschrijving.
 • Merk

  Erzi

 • Leeftijd

  3-5 jaar, 5-7 jaar, 7-10 jaar, 10-99 jaar

 • Afmetingen

  20 x 51cm

 • Materiaal

  berken multiplex

Zie hieronder de kosten van verzending per order, per verzendadres               

            BRIEVENBUSPOST      PAKKET            GEEN VERZENDKOSTEN VANAF
    NL       € 2,95                              € 6,75                      € 100,00
    BE       € 4,50                              € 9,95                      € 100,00


Alle pakketten worden verstuurd met PostNL.
Je kunt veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of door middel van een bankoverschrijving. Voor extra uitleg, zie Veilig betalen.
Scholen en instellingen kunnen op factuur bestellen.
Zie voor verdere informatie ook onze Klantenservice en Algemene Voorwaarden.

Als je om enige reden niet blij bent met het ontvangen artikel, laat het ons weten! Ik vind dat je volledig tevreden zou moeten zijn met al je aankopen.

Als het toch niet helemaal is zoals je had verwacht, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om de artikel/en binnen 14 dagen na ontvangst te ruilen of te retourneren (geld terug). Neem daarvoor aub altijd eerst even contact op via email met info@toys42hands.nl onder vermelding van het ordernummer en graag ook de reden van de retour vermelden. Ik wil graag leren van waar het mis gaat en wij kunnen overleggen hoe de klacht het best opgelost kan worden.

Zie onze service pagina voor meer details over het retour sturen van een product.

  Beoordelingen
 • Praktijk BeweegWeg

  Ik werk veel met de liggende 8. Het is een fantastisch middel met zoveel mogelijkheden:
  * je wordt er rustig van
  * het versterkt de concentratie
  * je traint het kruisen van de middenlijn
  * je traint het oogvolgen
  * je traint de samenwerking tussen je linker- en rechterbrein
  *...
  Vandaag kreeg ik weer nieuwe exemplaren binnen om in te zetten in mijn praktijk, naast nog een aantal heel leuke andere materialen. En hoe fijn is het dan als er zich direct iemand aandient om het even voor je te testen!
  De eerste reactie: "dit is echt leuk!"
  Ook benieuwd hoe ik jouw kind verder kan helpen met onder andere de liggende 8? Kijk dan eens op www.praktijkbeweegweg.nl of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 • Margriet

  Deze lemniscaat had ik eerder gezien op de vrije school waar mijn zoon op zat en het leek me lekker rustgevend en meditatief. Zo werkt het ook, alleen ligt hij nu al weer redelijk ongebruikt op de kast.
  Moeten hem maar weer in het zicht leggen.

 • Logopedie, Katrien

  In het begin gebruikte ik het veel, maar nu blijft het weer wat liggen. Heeft meer met de periode in het schooljaar te maken.
  De kinderen zelf vonden het fijn om te doen. Je merkt dat bij bepaalde kinderen de draairichting moeilijker is, maar dat het helpt als je ze begeleidt (verbaal).
  Ik zie ook nog wat mogelijkheden om het op verschillende manieren te gebruiken, maar moet dit nog uitwerken.
  Een collega heeft een andere versie en vindt deze van mij beter. Ik kan zelf niet vergelijken, maar ben zeker tevreden over de aankoop.
  Het is ook niet te groot om mee te nemen naar scholen.

Schrijf een review
Sterren
Productinformatie
Verzenden
Retourneren
Beoordelingen (3)

Dit vind je vast ook leuk!

star trash out check cart down facebook heart heart-filled instagram left mail phone pinterest plus right search twitter up youtube