Motoriek bamboe lemniscaat

Lemniscaat – de bamboe acht voor focus, balans, concentratie…

Deze bamboe motorik-8 is prachtig om te zien en op heel veel manieren te gebruiken. Sinds deze motoriek acht i...

Lees meer

Motoriek bamboe lemniscaat

10 beoordelingen

De liggende acht, ook wel lemniscaat, luie acht en Tibetaanse Acht genoemd: Het is een oneindige beweging, zonder begin en einde. Je houdt de liggende acht met beide handen vast. Zo wordt de samenwerking van de handen getraind, maar ook de samenwerking van de twee hersenhelften. Dit is gebaseerd op inzichten van o.a. de kinesiologie.
Dat heeft positieve uitwerkingen op het concentratievermogen, de emotionele balans en het automatiseren. Beweeg het spel met zachte bewegingen van voor naar achter en van links naar rechts zodat de kogel de weg volgt zonder er af te vallen.Laat een knikker rollen langs de spoor en volg deze met je ogen, zonder je hoofd te bewegen. Dit is een goede oefening die er toe bijdraagt dat beide hersenhelften beter gaan samenwerken (congruent worden). Deze oefening biedt ondersteuning bij o.a. dyslexie, posttraumatische stressstoornissen (PTSS) en diverse andere klachten op het gebied van de hersenfunctionaliteit.
Je kunt deze acht ook voor je op de tafel leggen en de knikker met de vinger zachtjes in de rondjes duwen. Als de acht recht voor de lichaam ligt wordt zo de middellijn gekruist.  

Tweehandig
Beweging
Oog-handcoördinatie
Duurzaam

€ 25,95 Exclusief verzendkosten
Wensenlijstje
 • Binnen 14 dagen nog niet tevreden? Geld terug.
 • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 100,-
 • Veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of bankoverschrijving.
 • Merk

  Legler

 • Leeftijd

  3-5 jaar, 5-7 jaar, 7-10 jaar, 10-99 jaar

 • Inhoud

  1 acht
  3 houten ballen

 • Afmetingen

  22 x 3,5 x 48cm

 • Materiaal

  bamboe

Zie hieronder de kosten van verzending per order, per verzendadres               

            BRIEVENBUSPOST      PAKKET            GEEN VERZENDKOSTEN VANAF
    NL       € 2,95                              € 6,75                      € 100,00
    BE       € 4,50                              € 9,95                      € 100,00


Alle pakketten worden verstuurd met PostNL.
Je kunt veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of door middel van een bankoverschrijving. Voor extra uitleg, zie Veilig betalen.
Scholen en instellingen kunnen op factuur bestellen.
Zie voor verdere informatie ook onze Klantenservice en Algemene Voorwaarden.

Als je om enige reden niet blij bent met het ontvangen artikel, laat het ons weten! Ik vind dat je volledig tevreden zou moeten zijn met al je aankopen.

Als het toch niet helemaal is zoals je had verwacht, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om de artikel/en binnen 14 dagen na ontvangst te ruilen of te retourneren (geld terug). Neem daarvoor aub altijd eerst even contact op via email met info@toys42hands.nl onder vermelding van het ordernummer en graag ook de reden van de retour vermelden. Ik wil graag leren van waar het mis gaat en wij kunnen overleggen hoe de klacht het best opgelost kan worden.

Zie onze service pagina voor meer details over het retour sturen van een product.

  Beoordelingen
 • Sanne

  Wij hebben van de week weer eens de houten lemniscaat met de drie balletjes gedaan, heerlijk meditatief. En mijn zoon vindt ‘m ook leuk

 • Maaike

  Bij de kleuters kunnen ze deze prima .

 • Kinderpraktijk Bij Kee

  De bamboe lemniscaat is vanaf kleuterleeftijd al geschikt.

 • Heidi

  Ik zet hem in de klas bij kleuters die bijna vijf worden.

 • Marijke

  Ik heb dit spelmateriaal nu al een paar jaar en telkens als het uit de kast komt zijn de kinderen enthousiast. Voor de hen is het een leuke bewegingsopdracht en wij leerkrachten weten zeer goed voor wat dit spelmateriaal allemaal goed is.

 • Maaike

  Deze oefening ligt regelmatig op de kleutertafel klaar . Stimulans om beide hersenhelften te laten samenwerken bij het maken van de liggende acht . Stimulans van oog-hand coördinatie. Een fijne basis oefening om vanuit verder te werken.

 • Esther van Kinderpraktijk ABraCaDabra

  Vast onderdeel aan de start van de begeleiding! De liggende acht of de lemniscaat. We tekenen hem op groot papier, maken hem in de lucht of op tafel of gebruiken deze prachtige uitvoering. Hulpmiddel voor oog/hand coördinatie. Hierbij worden het brein, de ogen en handen gestimuleerd om samen te werken in het oversteken van de middellijn. Ook fijn als ontspanning en concentratie oefening voor een toets.

 • Bieneke

  De 8 is in gebruik hier, de kinderen in mijn praktijk hebben daar baat bij.

 • Kinderpraktijk Bij Kee

  Sinds deze motoriek acht in kinderpraktijk Bij Kee aanwezig is, wordt hij veel gebruikt. Kinderen vinden het fijn om hier tussen opdrachten door even mee te mogen spelen. Ik zet deze motoriek acht ook in voor focus, balans, concentratie, samenwerking van de handen en oog-volg-bewegingen.

 • Arends

  Erg mooi speelgoed! kinderen vinden hem helemaal leuk, pakken hem ook vaak.

Schrijf een review
Sterren
Productinformatie
Verzenden
Retourneren
Beoordelingen (10)

Dit vind je vast ook leuk!

star trash out check cart down facebook heart heart-filled instagram left mail phone pinterest plus right search twitter up youtube