MEGA OPRUIMING: 80% korting op alle OP=OP aanbiedingen
(niet tot 80% maar gewoon ECHT 80% korting)

Motorieklemniscaat voor en terug

Motorieklemniscaat voor en terug

6 beoordelingen

De liggende acht, ook wel lemniscaat, luie acht en Tibetaanse Acht genoemd: Het is een oneindige beweging, zonder begin en einde.
Deze variante heeft twee speelmogelijkheden:
1. de ene kant op rollt de knikker de lemniscaat
2. de andere kant op kan hij in het dolhof terecht, weer omkeren en aan de andere kant het dolhof in, de spiraal in het midden van elk lus geeft de mogelijkheid voor een vloeiende richtingswissel!

Je houdt de liggende acht met beide handen vast. Zo wordt de samenwerking van de handen getraind, maar ook de samenwerking van de twee hersenhelften. Dit is gebaseerd op inzichten van o.a. de kinesiologie.
Dat heeft positieve uitwerkingen op het concentratievermogen, de emotionele balans en het automatiseren. Beweeg het spel met zachte bewegingen van voor naar achter en van links naar rechts zodat de kogel de weg volgt zonder er af te vallen.Laat een knikker rollen langs de spoor en volg deze met je ogen, zonder je hoofd te bewegen. Dit is een goede oefening die er toe bijdraagt dat beide hersenhelften beter gaan samenwerken (congruent worden). Deze oefening biedt ondersteuning bij o.a. dyslexie, posttraumatische stressstoornissen (PTSS) en diverse andere klachten op het gebied van de hersenfunctionaliteit.
Je kunt deze acht ook voor je op de tafel leggen en de knikker met de vinger zachtjes in de rondjes duwen. Als de acht recht voor de lichaam ligt wordt zo de middellijn gekruist. 

Tweehandig
Oog-handcoördinatie
Duurzaam

€ 9,95 Exclusief verzendkosten
Wensenlijstje
 • Binnen 14 dagen nog niet tevreden? Geld terug.
 • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 100,-
 • Veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of bankoverschrijving.
 • Merk

  Goki

 • Leeftijd

  5-7 jaar, 7-10 jaar, 10-99 jaar

 • Inhoud

  lemniscaat
  2 metal kralen

 • Afmetingen

  18,3 x 13,3 x 0,8cm

 • Materiaal

  hout

Zie hieronder de kosten van verzending per order, per verzendadres               

            BRIEVENBUSPOST      PAKKET            GEEN VERZENDKOSTEN VANAF
    NL       € 2,95                              € 6,75                      € 100,00
    BE       € 4,50                              € 9,95                      € 100,00


Alle pakketten worden verstuurd met PostNL.
Je kunt veilig betalen met iDeal, MisterCash(Belgie) of door middel van een bankoverschrijving. Voor extra uitleg, zie Veilig betalen.
Scholen en instellingen kunnen op factuur bestellen.
Zie voor verdere informatie ook onze Klantenservice en Algemene Voorwaarden.

Als je om enige reden niet blij bent met het ontvangen artikel, laat het ons weten! Ik vind dat je volledig tevreden zou moeten zijn met al je aankopen.

Als het toch niet helemaal is zoals je had verwacht, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om de artikel/en binnen 14 dagen na ontvangst te ruilen of te retourneren (geld terug). Neem daarvoor aub altijd eerst even contact op via email met info@toys42hands.nl onder vermelding van het ordernummer en graag ook de reden van de retour vermelden. Ik wil graag leren van waar het mis gaat en wij kunnen overleggen hoe de klacht het best opgelost kan worden.

Zie onze service pagina voor meer details over het retour sturen van een product.

  Beoordelingen
 • Miranda

  Leuk voor ons tactiel tekenproject met blinde en zeer slechtziende leerlingen.

 • Danielle van Top Talentbegeleiding

  De lemniscaat is fijn om te gebruiken!
  Wanneer ik merk dat de lateraliteit nog wat oefening nodig heeft pak ik deze erbij wanneer ik mijn grote variant al eerder heb aangeboden en het kind toe is aan de volgende stap. Eerst volgen met de vingers en de ogen, daarna de vinger die het stalen balletje de weg wijst en daarna door het bord vast te pakken en te sturen. Ik ben dus zeker tevreden!

 • Annemiek

  Mooi ding hoor, loopt soepel en is precies wat ik bedacht had. Ik gebruik m in m`n trainingen om aan deelnemers te laten zien hoe aandacht loopt in een gesprek van de een naar de ander en soms blijf je ven hangen bij jezelf of bij de ander en dat kan je mooi laten zien door extra loop op de lemniscaat.

 • Hanneke van Handig Bewegen

  Net als alle andere dingen die ik bij jullie besteld heb (en dat is inmiddels behoorlijk veel, haha) ben ik hier ook erg blij mee!
  Mooi materiaal met uitnodigende kleuren en wanneer deze voor het grijpen ligt, wordt hij altijd gepakt. Het prikkelt om ermee aan de slag te gaan. De meerwaarde hiervan zijn de spiralen aan beide kanten!

 • Marlon

  Ik heb hem aangeschaft omdat ik onlangs de opleiding Psychomotorisch Kindercoach heb afgerond. Het tekenen van een lemniscaat zegt veel over de lateralisatie bij kinderen: in hoeverre werken de linker- en rechterkant van het lichaam samen?

  Wanneer het kind nog niet goed gelateraliseerd is kan dat voor motorische en voor visuele ongemakken zorgen. Spelen met een lemniscaat in speelgoedvorm is een goede oefening om de lateralisatie alsnog te ontwikkelen. Om die reden heb ik de lemniscaat aangeschaft.

 • Hij bevalt goed hoor! We kregen deze tip van Marloes Egberts van ME powercoaching. Omdat het goed zou zijn voor het samenwerken van de beide hersenhelften van mijn zoontje. Hij vindt het leuk om mee te spelen en is ook mooi handzaam door het compacte formaat!

Schrijf een review
Sterren
Productinformatie
Verzenden
Retourneren
Beoordelingen (6)

Dit vind je vast ook leuk!

star trash out check cart down facebook heart heart-filled instagram left mail phone pinterest plus right search twitter up youtube